Go to content
Malonogometni turnir Jarun





RASPORED I REZULTATI



TABLICE



STRIJELCI




CB Lula Ožujsko pobjednik




Društvo športske rekreacije “Jarun” treću godinu zaredom organizirao je malonogometni turnir povodom Dana državnosti. Ove godine smo bili još bolji, još jači i još sadržajniji. Dobili smo generalnog sponzora turnira, Prvu sportsku kladionicu, koja je svakoj ekipi koja je donijela 50 nedobitnih listića PSK umanjila kotizaciju za 200 kn. Turnir se održao od 22.-26.lipnja 2011. na igralištu OŠ Ivana Meštrovića. Osim glavnog turnira, održao se i turnir za djecu rođenu 1999. godine i mlađe pod nazivom "Jarun Kids 2011" na kojem je sudjelovalo 6 nogometnih klubova. Uz nogometni dio pružili smo posjetiteljima pregršt ostalih sadržaja kao što su veliki šator sa živom muzikom svaku večer, lunapark, bogatu

ponudu hrane i pića, revijalnu utakmicu djevojaka itd... Posebno treba naglasiti humanitarnu tombolu koja je trajala svih pet dana turnira. Svrha tombole je bila prikupiti sredstva za školovanje slijepih učenika i studenata RH, te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su podržali ovu hvalevrijednu akciju. Sudionicima tombole podijelili smo oko 130 nagrada naših sponzora. Akciju ste mogli podržati i kupnjom majice sa logom Zaklade i logom malonogometnog turnira za 50 kuna. Sav prihod uplaćen je Zakladi za školovanje slijepih Marko Brkić.

Na glavnom turniru nastupilo je 32 momčadi s područja Grada Zagreba, a posebno moramo naglasiti da smo imali jednu ekipu iz Petrinje (City Kebap Petrinja) i jednu ekipu iz Bistre (MNK Gorbi). Ekipe su bile raspoređene u osam skupina, te su se prve dvije iz skupine plasirale u osminu finala. Već prvog dana turnira gledali smo vrlo zanimljiv i čvrst nogomet. MNK Kustošija (pobjednik Remize prošlog vikenda) i CB Lula Ožujsko uvjerljivfim pobjedama promovirali su se u jedne od glavnih favorita turnira. Zanimljiva utakmica odigrala se između kvartovske veteranske ekipe Domy i puno mlađih španera s kvarta Pinguski-DSJ. Domy je odigrao zrelo i na iskustvo šokirao Pinguski rezultatom 1:0. Međutim, nakon početnog šoka Pinguski-DSJ je ostvario dvije pobjede u skupini i s prvog mjesta prošao u osminu finala, dok je Domy ostao na jednoj pobjedi i zauzeo posljednje mjesto u skupini. Najsimpatičnija i najviša momčad turnira, Nezgodni, sastavljena većinom od košarkaša (prosječna visina momčadi 205 cm) pružila je vrlo dobar otpor. Nažalost, nisu uspjeli uzeti niti jedan bod, ali svojim igrama su ga itekako zaslužili. Još jedna kvartovska ekipa, Petak u 10, nakon što su protiv Nezgodnih ostvarili prvu pobjedu na Jarunskom turniru u sve tri godine, imali su povijesnu priliku proći u osminu finala pobjedom u posljednjem  kolu. Porazom 2:1 od CB Dan Getro Vrbani ipak su se oprostili od daljnjeg natjecanja. Prvi favorit turnira Don Quijote s dvije pobjede i remijem mirno je osigurao završnicu. MNK Tuljani su u posljednjoj utakmici skupine razmontirali Vrapče 3:0 i zahvaljujući međusobnom susretu prošli u osminu finala. Mladi dečki s kvarta, Napoli, vrlo dobrim igrama nagovijestili su da bi mogli biti najveće iznenađenje ovogodišnjeg turnira. Posljednji dan natjecanja po skupinama priredio nam je mnoga uzbuđenja. Jedno takvo iznenađenje napravili su dečki iz MNK Gorbi koji su nakon prve utakmice i osvojena tri boda u drugoj vodili na poluvremenu 2:0, međutim, Pinguski-DSJ preokreće rezultat na 2:3 i praktički izbacuje Gorbi iz daljnjeg natjecanja. Natjecanje po grupama bilo je vrlo zanimljivo i napeto do samog kraja, te su se u već u njemu mnoge dobre ekipe oprostile od turnira (CB XXL Akord aparati, Batis Lenga, Cirkus fali peti, Lidia moda, Vrapče....).

Osmina finala krenula je s dvije uvjerljive pobjede. CB Lula Ožujsko je golovima Skorina i Kubašeka izbacila Bucine bebe Prečko (Medvedec, Hržica, Mikas, Šarko...) rezultatom 3:1, dok je CB Gold parati za zabavu Flipać predvođen I. Švigirom s 3:0 pobjedio dečke iz NK Jaruna koji su nastupali za Rost šport (Stošić, Lovrić..). Muzej kvarta je minimalnom pobjedom 1:0 prošao Super sport, a Napoli je na krilima Kneževića i Radoša pregazio GMNK Moja ulica rezultatom 4:1. Pinguski-DSJ (Vukić, Franjić, Fučkar...) se nije uspio plasirati u četvrtinu finala. S 1:0 porazio ih je CB Dan Getro Vrbani pogotkom Marijana. Najveće iznenađenje turnira priredili su momci iz CB Duh koji su uvjerljivo slavili protiv vrlo jake momčadi MNK Kustošija (Tolj, Starčević, Ziberi, Ivanušić...) rezultatom 4:1. Unatoč vrlo lijepoj igri i inicijativi u drugom poluvremenu City Kebap Petrinja nije uspio nadoknaditi zaostatak, te su rezultatom 3:2 ispali od vrlo dobre momčadi CB Fenix. U posljednjoj utakmici osmine finala Don Quijote je ranim pogotkom Kleščića sačuvao minimalno vodstvo do kraja i izbacio MNK Tuljane (Kegalj, Pejić, Hadžić, Ostojić...) iz daljnjeg natjecanja.

Cb Lula Ožujsko se lakoćom plasirala u polufinale pobjedom od 3:0 protiv CB Gold Aparati za zabavu Flipać (I. Švigir, Parlov, Svačina, Mustać...). Pogotke su postigli Javornik i Kubović dva. Napoli je golovima Halužana i Jambrešića s 2:0 svladao Muzej kvarta i tako se uključio u borbu za prva tri mjesta. CB Duh je predvođen najboljim strijelcem turnira Dadom Marinićem koji je postigao hat-trick uvjerljivo s 5:2 svladao CB Dan Getro Vrbani. Još dva pogotka postigao je Kovačević. Don Quijote je izbacio CB Fenix rezultatom 2:1, a strijelci su bili Kleščić i Morina.


U prvom polufinalu su se sastali CB Lula Ožujsko i Napoli. Mladi dečki iz Napolija (Radoš, Halužan, Jambrešić, Puzjak...) su ušli s velikim respektom prema protivniku i vrlo brzo primili dva gola (Skorin i Javornik). Do kraja utakmice su uspjeli samo ublažiti poraz golom Puzjaka, te Lula rezultatom 2:1 zasluženo prolazi u finale. U drugoj polufinalnoj utakmici CB Duh (Kubašek, Kovačević, Marinić...) nije uspio pružiti otpor razigranom Don Quijotu. Predvođeni Šestićem i Morinom Don Quijote je uvjerljivo slavio 4:1. CB Duhu i Napoliju je preostala borba za treće mjesto i nagradu od 1000 kn.


U borbi za treće mjesto spretniji i sretniji su bili dečki iz CB Duh koji su boljim izvođenjem penala svladali Napoli s 3:1. Penale su sigurno realizirali Carić, Kovačević i Kubašek za CB Duh i Radoš za Napoli. Pehar i nagrada od 1000 kn zasluženo ide ekipi CB Duh.

Prije finala odigrana je revijalna utakmica između djevojaka iz ŽNK Agram predvođene Macom Maradonom i ŽMNK Domagović. Cure su nam priredile vrlo lijep i atraktivan nogomet, a okupile su oko 1000 znatiželjnih i vrlo glasnih gledatelja koji su nagradili lijepe poteze i akcije. Jedan od glavnih ciljeva ove utakmice je suzbijanje predrasuda o ženskom nogometu i animacija djevojaka koje bi se željele oprobati u nogometu. Rezultat na kraju nije bitan, bitno je da je stvoren lijep ugođaj i da su se cure ugodno osjećale na našem turniru.

ŽNK Agram - Ljuba Martinko, Maja Petravić, Sabina Bolić, Hrvojka Čudina, Matea Čuljak,
Anamari Martinko, Paula Vajdić i Maca Matuzić - Maradona.

ŽMNK Domagović - Petra Kupina, Nela Borković, Matea Borković, Klara Borković, Marija Jurinić, Paola Spretnjak, Ana Uremović, Bernarda Rundek, Davorka Rundek.    


Zahvaljujemo se trenerima i djevojkama što su gostovale i uljepšale ovaj turnir.  Želimo im puno uspjeha i osvojenih medalja u njihovom daljnjem radu. Nadamo se da se vidimo i slijedeće godine.


U finalu su se sastale dvije najbolje ekipe na turniru, Don Quijote i CB Lula Ožujsko. U vrlo tvrdoj i neizvjesnoj utakmici s jako malo prilika rezultat je završio 0:0. Pobjednik je odlučen izvođenjem penala. U lutriji penala bolji su bili dečki iz CB Lula Ožujsko i zasluženo osvojili prvo mjesto i nagradu od 7000 kn. Don Quijote se morao zadovoljiti s drugim mjestom i nagradom od 3000 kn.


CB Lula Ožujsko - Pavlić Ivan, Pavlić Luka, Bartoluci Dino, Javornik Zoran, Skorin Mario, Božičković Hrvoje, Ezgeta Matija, Rebernišćak Hrvoje, Nikšić Tomislav, Kubović Bojan, Ladan Marcel

Za najbolje pojedince turnira proglašeni su:
Najbolji igrač: Matija Ezgeta (CB Lula Ožujsko)
Najbolji strijelac: Dado Marinić (CB Duh) - 8 pogodaka
Najbolji golman: Mario Švigir (Don Quijote)

                      


Čestitamo svim dobitnicima nagrada i zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali na turniru. Posebno se moramo zahvaliti našim sponzorima koji su nam pomogli u organiziranju ovakvog događaja. Vidimo se iduće godine u još boljem i kvalitetnijem izdanju.


srpanj, 2011.
DŠR Jarun                                        

2009 - 2021 Društvo športske rekreacije Jarun
Back to content