Društvo športske rekreacije Jarun

Go to content

Main menu

Događanja


DAN DRŽAVNOSTI NA MEŠTROVIĆU 2017.
 

Društvo športske rekreacije Jarun na igralištu OŠ Ivana Meštrovića u Zagrebu od 20. - 25. lipnja 2017. organizira devetu po redu manifestaciju povodom obilježavanja Dana državnosti pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Gradonačelnika Grada Zagreba, Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i sport i medijskim pokroviteljstvom Jutarnjeg lista i Sportskih novosti.

Manifestacija će se održati na prostoru od preko 10000 m2, a obilovati će nizom zanimljivih sadržaja.
U sklopu manifestacije odigrati će se tradicionalni 9. malonogometni turnir povodom Dana državnosti Admiral kup Jarun 2017. s nagradnim fondom od 22.000 kn, a momčadi koje će sudjelovati borit će se za Trofej Dinamo.
Cjelokupni program manifestacije možete vidjeti u nastavku:TROFEJ DINAMO

Admiral kup Jarun ove godine povezan je u jedinstven sustav natjecanja pod nazivom Trofej Dinamo. Osim Jaruna, tu su Malonogometni turnir Dubrava, Malonogometni turnir Dugave, Malonogometni turnir Keglić i Malonogometni turnir Westgate. Osam najboljih ekipa sa svih turnira odigrat će završnicu početkom rujna na Šalati. Ekipa koja na Šalati podigne Trofej Dinamo biti će najbolja u Zagrebu, budući da će Trofej Dinamo biti jedan od najbrojnijih turnira u Republici Hrvatskoj na kojem će sudjelovati vrhunski nogometaši i malonogometaši i odlične malonogometne ekipe (više od 100 momčadi). Cjelokupni nagradni fond iznosi više od 100.000 kuna. Što se tiče sustava natjecanja, igra se 5+1 s loptom peticom reduciranog odskoka. Pobjednička momčad upisat će se na Trofej Dinamo, izrađen od metala u obliku štita s malim slovom "d" u sredini. Donji dio pehara će izgledati kao replika postolja spomenika banu Josipu Jelačiću kao simbolu Zagreba. Pobjednici će dobiti male replike trofeja kao stalne nagrade. U promociju Trofeja Dinamo i svih turnira biti će uključene legende Dinama i zagrebačkog nogometa. Tako će turnir na Jarunu promovirati Tomo Šokota, turnir u Dugavama Silvio Marić, turnir u Dubravi Eddy Bosnar, turnir Westgate Hrvoje Čale i turnir na Kegliću Antonio Franja.
 

IZLOŽBA OLDTIMERA (20.6. od 16:00 - 20:00)
I ove godina pripremili smo veliku poslasticu ljubiteljima automobila. Prva dan manifestacije na igralištu OŠ Ivana Meštrovića održati će se velika izložba oldtimer vozila s preko 50 izložbenih eksponata. Ovu prekrasnu izložbu omogučili smo vam u suradnji s nekoliko oldtimer klubova iz Zagreba i okolice.

DAN OBUKE PASA (22.6. 16:00 - 20:00)
U Gradu Zagrebu prema nekim podacima živi oko 60.000 pasa, što govori o tome da svaki otprilike deseti stanovnik posjeduje psa za kućnog ljubimca. U suradnji s nekoliko udruga koje se bave školovanjem pasa odlučili smo vam pružiti besplatnu obuku i savjetovanje u vezi odgoja i školovanja pasa, ali i vas kao vlasnika. Uz obuku i savjetovanja prezentirat će se rad samih klubova i kinologije općenito kroz razne discipline na prostoru od 2000 m2. Osim toga biti će izložena razna oprema i pomagala za njegu kućnih ljubimaca.
Smatramo da su briga o kućnim ljubimcima i pravilan odgoj vrlo bitni za širu društvenu zajednicu. Ovakvim aktivnostima steći ćete znanje o načinima i metodama uspješnog odgajanja i školovanja vlastitih pasa, proširiti znanje o kinologiji općenito, te se moći uključiti u rad udruga.  Time želimo poboljšati kvalitetu života kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika.


DAN SVJESNOSTI O OSOBAMA S OŠTEĆENJEM VIDA (23.6.)
Sljepoća je uvijek bila i biti će teška invalidnost, a u Hrvatskoj je ovim invaliditetom pogođeno oko 5800 osoba. Obzirom na hendikep šira društvena zajednica svjesno ili nesvjesno izopćava i odbacuje takve osobe iz društvenih aktivnosti i društva općenito. Razlog tome leži, između ostaloga, i u činjenici da je sve manje osoba upoznato s problemima i životom slijepih osoba i da nisu educirani za osnovnu svakodnevnu pomoć istima. Organizacijom Dana svjesnosti o osobama s oštećenjem vida želimo integrirati slijepe u društvo, približiti mladima život i svakodnevne poteškoće s kojima se slijepe osobe susreću. Demonstrirati razne sportske i društvene aktivnosti namijenjene slijepim osobama kao što su nogomet za slijepe s posebnom zvučnom loptom, šah za slijepe, čovječe ne ljuti se i kartaške igre s kartama namijenjenim isključivo slijepim osobama. Potaknuti mlade da se na trenutak stave u poziciju slijepe osobe, stave povez na oči i pokušaju se kretati pomoću bijelog štapa. U suradnji sa Hrvatskim savezom slijepih osigurali smo potrebne rekvizite, a naši volonteri koji su educirani za pomoć slijepima educirati će posjetitelje.

DAN IZVIĐAČA (24.6.)


Dan izviđača održat će se u subotu, 24.6.. Odred izviđača Jarun kao domaćin prezentirat će svoj rad kroz postavljanje propagandnog tabora i organiziranja raznih igara. Također, posjetiteljima će prezentirati razne izviđačke vještine, društvene igre, orijentaciju na karti, topografiju, signalizaciju, izviđačke pjesme, čvorove i još mnogo toga.
Najzanimljivije će biti natjecanje u scoutballu ("izviđački ragbi") gdje će se natjecati svi izviđački odredi u gradu Zagrebu, a moći će se okušati i posjetitelji. Dođite i vidite što su vam pripremili izviđači u cjelodnevnom druženju.


DAN VATROGASACA (25.6. od 16:00 - 20:00)


U suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Grada Zagreba i DVD-om Jarun 25.6. organizirati ćemo veliku izložbu vatrogasnih vozila i opreme. Dobrovoljni vatrogasci s područja Grada Zagreba prezentirati će i demonstrirati osnovne vatrogasne intervencije, zaštitu ljudi i imovineod požara i drugih elementarnih nepogoda, te pružanje pomoći i spašavanje ljudi. Vrlo zanimljivo će biti natjecanje vatrogasne mladeži koje će se održati u sklopu Dana vatrogasaca. Posjetitelji će moći aktivno sudjelovati probavanjem opreme i izvođenjem vježbi.


5. MALONOGOMETNI TURNIR ZA DJEVOJKE


Ove godine po peti puta će se održati malonogometni turnir za djevojke na kojem će nastupiti 8 ekipa. Od prve godine organiziranja malonogometnog turnira Jarun njegujemo i promoviramo ženski nogomet kroz naše revijalne utakmice. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim ženskim ekipama koje su sudjelovale na dosadašnjim turnirima. DŠR Jarun pokušava suzbiti predrasude o nogometu kao muškom sportu i potaknuti mlade cure da se okušaju u nogometnim vodama. Zbog svega navedenog odlučili smo napraviti korak više i organizirati, uz muški, i malonogometni turnir za djevojke. Ovogodišnji turnir će se održati od 25. lipnja 2017. na našem igralištu. Prve tri ekipe biti će nagrađene poklonima sponzora i peharima. Pozivamo gledatelje da dođu u što većem broju i podrže cure.


HUMANITARANA AKCIJA
Kao i svake godine neizostavni dio naše manifestacije je humanitarna akcija u kojoj prikupljamo sredstva za Udrugu za školovanje slijepih učenika i studenata Republike Hrvatske. Akcija će se održati u vidu kola sreće gdje je svako polje dobitno. Doniranjem 10 kn dobit ćete vrlo vrijednu nagradu jednog od naših sponzora i donatora. Pozivamo vas da u što većem broju sudjelujete u tomboli i time pomognete u školovanju slijepih učenika i studenata. Također, pozivamo sve zainteresirane donatore koji su spremni osigurati simbolične poklon pakete i time obogatiti nagrade za tombolu.

VEČERNJI KONCERTI
Svaku večer od 20:00 u našem velikom šatoru zabavljat će vas odlični koncerti. Šest dana na repertoaru nas očekuju razni bendovi i izvođači. Garantiramo vrhunsku zabavu i odličan provod uz promotivne cijene hrane i pića, te ugodnu i ležernu atmosferu. Naravno, najbitnije od svega je da je ulaz besplatan.

Naposljetku, ovom manifestacijom želimo izraziti zahvalnost svima koji su sudjelovali u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske, u njezinoj obrani i oslobađanju, te svima koji su na bilo koji način pridonijeli razvoju moderne Hrvatske. Posebnu zahvalnost, naravno, dugujemo hrvatskim braniteljima, naročito onima koji su svojim životima i zdravljem ugradili sebe u temelje naše Hrvatske. Želimo ujediniti narod i bez ikakvih političkih opredjeljenja usmjeravati mlade da čuvaju, njeguju i obilježavaju jadan od najvažnijih datuma Hrvatske povijesti.


svibanj 2017.
DŠR Jarun   

Back to content | Back to main menu