Go to content
10. HUMANITARNA MANIFESTACIJA DAN DRŽAVNOSTI NA MEŠTROVIĆU 2018.

Društvo športske rekreacije Jarun na igralištu OŠ Ivana Meštrovića u Zagrebu od 21. - 27. lipnja 2018. organizira jubilarnu desetu po redu manifestaciju povodom obilježavanja Dana državnosti pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Gradonačelnika Grada Zagreba, Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, Gradske skupštine Grada Zagreba, Gradskog ureda za sport i mlade, Gradske četvrti Trešnjevka jug, Mjesnih odbora Gajevo i Jarun i medijskim pokroviteljstvom Sportskih novosti i Antene Zagreb.

Manifestacija će se održati na prostoru od preko 10000 m2, a obilovati će nizom zanimljivih sadržaja. U sklopu manifestacije odigrati će se tradicionalni 10. malonogometni turnir povodom Dana državnosti Admiral kup Jarun 2018., najveći ljetni malonogometni turnir u Gradu Zagrebu, s nagradnim fondom od 22.000 kn.

Cjelokupni program manifestacije možete vidjeti u nastavku:


10. MNT ADMIRAL KUP JARUN 2018 (21. - 27.6.)

Admiral kup Jarun najveći je i najbolje organiziran ljetni malonogometni turnir u Gradu Zagrebu. Igra se sistemom 5+1 na betonskoj podlozi što daje štih pravom kvartovskom haklu na kojemu smo svi odrasli. Već tradicionalno turnir okuplja najbolje ekipe iz Grada Zagreba i okolice koje se bore za nagradni fond od 22.000 kn (prvo mjesto nosi 15.000 kn). Nekoliko posljednjih godina među ekipama je turnir prozvan "ljetna Kutija" tako da je novčana nagrada pala u drugi plan, a bitnije je postalo dići "kantu" na Jarunu i pokazati tko je najbolja ekipa u gradu. Turnir započinje razigravanjem po grupama gdje se u svakoj grupi nalazi 4 momčadi (tri utakmice zagarantirane). Grupna faza će se igrati od četvrtka (21.6.) do ponedjeljka (25.6.). Dvije najbolje momčadi iz grupe prolaze u osminu finala koje je na rasporedu u ponedjeljak (25.6.) popodne. Četvrfinale se igra u utorak (26.6.) prije utakmice Hrvatske reprezentacije protiv Islanda (20:00) za koju vas očekuje veliki LED ekran 6x4 m za nezaboravan doživljaj gledanja utakmice. U srijedu (27.6.) je na rasporedu sama završnica turnira kad se igraju polufinalni i finalni susreti. Ukoliko ste planirali iskoristiti produženi vikend za putovanje, stignete se vratiti na uzbudljivu završnicu turnira. Vidimo se na igralištu OŠ Ivana Meštrovića na Jarunu!

UTAKMICE HRVATSKE REPREZENTACIJE NA VIDEO ZIDU 6x4m

Osigurali smo veliki video zid (LED ekran 6x4 m) za utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dođi na igralište OŠ Ivana Meštrovića na Jarunu i bodri naše Vatrene na putu do finala.
21.6. u 20:00 Hrvatska - Argentina
26.6. u 20:00 Hrvatska - Island

VELIKI ZABAVNI PARK
Na prostoru od 2000 m2 biti će postavljen veliki tematski zabavni park u kojem će moći uživati najmlađi, ali i njihovi roditelji. Park će imati preko 15 najsuvremenijih sportsko - zabavnih napuhanaca koji još nisu viđeni na našim prostorima. Veliki nogometni pikado, ljudski stolni nogomet, bejzbol, streljana i još mnogo zanimljivih i privlačnih napuhanaca. Dođite i uživajte sa svojim najmlađima u nezaboravnoj obiteljskoj zabavi od 21. - 26. lipnja na igralištu OŠ Ivana Meštrovića.TURNIRI U BELOTU
Svaki dan, osim kad igra Hrvatska nogometna reprezentacija, odigrati će se turnir u belotu. Prijave će se vršiti na dan odigravanja do 18  sati kada će turnir i početi. Igra se u parovima, a kotizacija po igraču iznosi 50 kn. Pobjednici turnira biti će nagrađeni novčanom nagradom od 700 kn po paru i peharima. Drugoplasirani će dobiti poklon naših sponzora. Potrebno je minimalno 8 parova da se turnir održi. Ukoliko ste ljubitelj dobrog kartanja dođite i okušajte svoju sreću.
OFFERTISSIMA DJEČJI KUTAK
Za naše najmlađe posjetitelje pripremili smo besplatnu igraonicu koju smo opremili u suradnji s našim sponzorom Offertissimom. Dječji kutak će sadržavati brojne igračke, sportske rekvizite, bojice i flomastere, bojanke i još puno zanimljivih dječjih stvari. Dovedite svoju djecu i omogućite im veselu zabavu u Offertissima dječjem kutku.

DAN OBUKE PASA (petak, 22.6. 16:00 - 20:00)

U Gradu Zagrebu prema nekim podacima živi oko 60.000 pasa, što govori o tome da svaki otprilike deseti stanovnik posjeduje psa za kućnog ljubimca. U suradnji s nekoliko udruga koje se bave školovanjem pasa odlučili smo vam pružiti besplatnu obuku i savjetovanje u vezi odgoja i školovanja pasa, ali i vas kao vlasnika. Uz obuku i savjetovanja prezentirat će se rad samih klubova i kinologije općenito kroz razne discipline, a posebni gosti su nam Pukovnija Vojne policije koji će pokazati vježbu i rad vodiča sa službenim psima . Osim toga biti će izložena razna oprema i pomagala za njegu kućnih ljubimaca.
Smatramo da su briga o kućnim ljubimcima i pravilan odgoj vrlo bitni za širu društvenu zajednicu. Ovakvim aktivnostima steći ćete znanje o načinima i metodama uspješnog odgajanja i školovanja vlastitih pasa, proširiti znanje o kinologiji općenito, te se moći uključiti u rad udruga. Time želimo poboljšati kvalitetu života kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika.

DAN MJESNIH ODBORA GAJEVO I JARUN (subota, 23.6.)
U subotu (23.6.) obilježiti ćemo Dan mjesnih odbora Gajevo i Jarun. Već u jutarnjim satima od 9 - 12h održati će se dječiji program gdje će se predstaviti škole, vrtići i sportski klubovi raznim aktivnostima, a u 11 sati za sve prisutne kazalište Prijatelj odigrat će vrlo zanimljivu dječju predstavu.

Od 17 - 24h program za odrasle će upotpuniti zborovi, orkestri, plesne skupine, turnir u belotu, malonogometni turnir, predstavljanje lokalnih OPG-ova i završni nastup tamburaškog sastava Zlatni zvuci od 20h. Dođite na igralište OŠ Ivana Meštrovića i provedite dan uz zanimljiv i bogati program.

DAN VATROGASACA (subota, 23.6. od 16:00 - 20:00)
U suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Grada Zagreba i DVD-om Jarun 23.6. organizirati ćemo veliku izložbu vatrogasnih vozila i opreme. Dobrovoljni vatrogasci s područja Grada Zagreba prezentirati će i demonstrirati osnovne vatrogasne intervencije, zaštitu ljudi i imovine od požara i drugih elementarnih nepogoda, te pružanje pomoći i spašavanje ljudi. Vrlo zanimljivo će biti natjecanje vatrogasne mladeži koje će se održati u sklopu Dana vatrogasaca. Posjetitelji će moći aktivno sudjelovati probavanjem opreme i izvođenjem vježbi.
DAN IZVIĐAČA (nedjelja, 24.6.)

Dan izviđača održat će se u nedjelju, 24.6.. Odred izviđača Jarun kao domaćin prezentirat će svoj rad kroz postavljanje propagandnog tabora i organiziranja raznih igara. Također, posjetiteljima će prezentirati razne izviđačke vještine, društvene igre, orijentaciju na karti, topografiju, signalizaciju, izviđačke pjesme, čvorove i još mnogo toga.
Najzanimljivije će biti natjecanje u scoutballu ("izviđački ragbi") gdje će se natjecati svi izviđački odredi u gradu Zagrebu, a moći će se okušati i posjetitelji. Dođite i vidite što su vam pripremili izviđači u cjelodnevnom druženju.
IZLOŽBA OLDTIMERA (ponedjeljak, 25.6. od 18:00 - 20:00)
I ove godina pripremili smo veliku poslasticu ljubiteljima automobila. Na sami Dan državnosti na igralištu OŠ Ivana Meštrovića održati će se velika izložba oldtimer vozila s preko 50 izložbenih eksponata. Ovu prekrasnu izložbu omogučili smo vam u suradnji s nekoliko oldtimer klubova iz Zagreba i okolice.

DAN SVJESNOSTI O OSOBAMA S OŠTEĆENJEM VIDA (srijeda, 27.6.)
Sljepoća je uvijek bila i biti će teška invalidnost, a u Hrvatskoj je ovim invaliditetom pogođeno oko 5800 osoba. Obzirom na hendikep šira društvena zajednica svjesno ili nesvjesno izopćava i odbacuje takve osobe iz društvenih aktivnosti i društva općenito. Razlog tome leži, između ostaloga, i u činjenici da je sve manje osoba upoznato s problemima i životom slijepih osoba i da nisu educirani za osnovnu svakodnevnu pomoć istima. Organizacijom Dana svjesnosti o osobama s oštećenjem vida želimo integrirati slijepe u društvo, približiti mladima život i svakodnevne poteškoće s kojima se slijepe osobe susreću. Demonstrirati razne sportske i društvene aktivnosti namijenjene slijepim osobama kao što su nogomet za slijepe s posebnom zvučnom loptom, šah za slijepe, čovječe ne ljuti se i kartaške igre s kartama namijenjenim isključivo slijepim osobama. Potaknuti mlade da se na trenutak stave u poziciju slijepe osobe, stave povez na oči i pokušaju se kretati pomoću bijelog štapa. U suradnji sa Hrvatskim savezom slijepih osigurali smo potrebne rekvizite, a naši volonteri koji su educirani za pomoć slijepima educirati će posjetitelje.

6. MALONOGOMETNI TURNIR ZA DJEVOJKE (nedjelja, 24.6.)
Ove godine po šesti puta će se održati malonogometni turnir za djevojke na kojem će nastupiti 8 ekipa. Od prve godine organiziranja malonogometnog turnira Jarun njegujemo i promoviramo ženski nogomet kroz naše revijalne utakmice. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim ženskim ekipama koje su sudjelovale na dosadašnjim turnirima. DŠR Jarun nastoji suzbiti predrasude o nogometu kao muškom sportu i potaknuti mlade cure da se okušaju u nogometnim vodama. Zbog svega navedenog odlučili smo napraviti korak više i organizirati, uz muški, i malonogometni turnir za djevojke. Ovogodišnji turnir će se održati 24. lipnja 2018. na našem igralištu. Prve tri ekipe biti će nagrađene poklonima sponzora i peharima. Pozivamo gledatelje da dođu u što većem broju i podrže cure.


HUMANITARNA AKCIJA
Kao i svake godine neizostavni dio naše manifestacije je humanitarna akcija u kojoj prikupljamo sredstva za Udrugu za školovanje slijepih učenika i studenata Republike Hrvatske. Akcija će se održati u vidu kola sreće gdje je svako polje dobitno. Doniranjem 10 kn dobit ćete vrlo vrijednu nagradu jednog od naših sponzora i donatora. Pozivamo vas da u što većem broju sudjelujete u tomboli i time pomognete u školovanju slijepih učenika i studenata. Također, pozivamo sve zainteresirane donatore koji su spremni osigurati simbolične poklon pakete i time obogatiti nagrade za tombolu.VEČERNJI KONCERTI
Svaku večer od 20:00 u našem velikom šatoru zabavljat će vas odlični koncerti. Pet dana na repertoaru nas očekuju razni bendovi i izvođači. Garantiramo vrhunsku zabavu i odličan provod uz promotivne cijene hrane i pića, te ugodnu i ležernu atmosferu. Naravno, najbitnije od svega je da je ulaz besplatan.


Naposljetku, ovom manifestacijom želimo izraziti zahvalnost svima koji su sudjelovali u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske, u njezinoj obrani i oslobađanju, te svima koji su na bilo koji način pridonijeli razvoju moderne Hrvatske. Posebnu zahvalnost, naravno, dugujemo hrvatskim braniteljima, naročito onima koji su svojim životima i zdravljem ugradili sebe u temelje naše Hrvatske. Želimo ujediniti narod i bez ikakvih političkih opredjeljenja usmjeravati mlade da čuvaju, njeguju i obilježavaju jadan od najvažnijih datuma Hrvatske povijesti.


svibanj 2018.
DŠR Jarun   

2009 - 2018 Društvo športske rekreacije Jarun
Back to content