Društvo športske rekreacije Jarun

Go to content

Main menu

9. Malonogometni turnir povodom Dana državnosti "Admiral kup Jarun 2017"

Malonogometni turnir Jarun

RASPORED I REZULTATITABLICESTRIJELCI
9. malonogometni turnir povodom Dana državnosti
powered by


pod pokroviteljstvom

Predsjednice RH
Kolinde Grabar - Kitarović
i
Gradonačelnika Grada Zagreba
Milana Bandića


i medijskim pokroviteljstvom
20. - 25. lipnja 2017.
igralište OŠ Ivana Meštrovića, Zagreb
Sistem igranja:
5+1

Vrsta podloge:
beton

Lopta:
5 (slabiji odskok)


NAGRADE1. mjesto:
15.000 kn + pehar

2. mjesto:
5.000 kn + pehar

3. mjesto:
2.000 kn + pehar

   

Kotizacija:
800 kn

bogati pokloni sponzora i pehari za:
- najboljeg igrača   
- najboljeg strijelca
- najboljeg golmanaIzvlačenje:
17.6.2016.


Prijave do:
17.6.2016.

099/232-7649
095/904-2488
Društvo športske rekreacije Jarun tradicionalno već devetu godinu zaredom organizira Malonogometni turnir povodom dana državnosti Admiral kup Jarun 2017. Turnir se održava od 20. - 25. lipnja 2017. u sklopu manifestacije "Dan državnosti na Meštroviću" na igralištu OŠ Ivana Meštrovića na Jarunu (Martina Pušteka 1). Ovogodišnje izdanje sastavni je dio Trofeja Dinamo, jedinstvenog sustava natjecanja gdje su pet zagrebačkih malonogometnih turnira povezani u jedno natjecanje sa završnim turnirom na Šalati.

TROFEJ DINAMO
Od kada je Futsal Dinamo predstavljen široj javnosti na kultnoj zagrebačkoj Šalati, klub se svoji ponašanjem i primjerom trudio sačuvati duh Zagreba i Dinama te okupljati mlade Zagrepčane i približiti ih sportskim terenima. Futsal Dinamo je, stoga, povezao najbolje zagrebačke kvartovske malonogometne turnire u jedinstveni sustav natjecanja pod nazivom “ Trofej Dinamo ”. U sklopu ovog natjecanja, priključila su se tri tradicionalna zagrebačka turnira – Malonogometni turnir Dubrava, Malonogometni turnir Dugave i Malonogometni turnir Admiral kup Jarun. Uz njih će se odigrati turniri Westgate (na krovu shopping centra) i turnir na Kegliću, legendarnom igralištu Zagrepčana.
Osam najboljih ekipa iz svih turnira odigrat će završnicu početkom rujna na zagrebačkoj Šalati, a finale će se održati neposredno prije početka revijalne utakmice na kojoj Futsal Dinamo svake godine tradicionalno predstavljanja momčadi za predstojeću sezonu.
Ekipa koja na Šalati podigne Trofej Dinamo bit će se najbolja u Zagrebu, budući da će Trofej Dinamo biti jedan od najbrojnijih turnira u Republici Hrvatskoj (više od 200 utakmica) na kojem će sudjelovati vrhunski nogometaši i malonogometaši (više od 1000 igrača) i odlične malonogometne ekipe (više od 100 momčadi sveukupno).
Cjelokupni nagradni fond iznosi više od 100.000 kuna.
Što se tiče sustava natjecanja, igra se 5+1 prema modificiranim futsal pravilima s loptom peticom reduciranog odskoka.
Pobjednička momčad upisat će se na Trofej Dinamo, izrađen od metala u obliku štita s malim slovom “d” u sredini. Dok će donji dio pehara izgledati kao replika postolja spomenika Banu Josipu Jelačiću kao simbolu Zagreba.
Pobjednici će dobiti male replike trofeja kao stalne nagrade.
U promociju Trofeja Dinamo i kvartovskih turnira bit će uključene legende Dinama i zagrebačkog nogometa. Tako će turnir u Dugavama promovirati Silvio Marić, turnir na Jarunu Tomo Šokota, turnir u Dubravi Eddy Bosnar, turnir Westgate Hrvoje Čale i turnir na Kegliću Antonio Franja.

Više o Trofeju Dinamo pogledajte na www.trofej-dinamo.hr.


IZLOŽBA OLDTIMERA (20.6. od 16:00 - 20:00)
I ove godina pripremili smo veliku poslasticu ljubiteljima automobila. Prva dan manifestacije na igralištu OŠ Ivana Meštrovića održati će se velika izložba oldtimer vozila s preko 50 izložbenih eksponata. Ovu prekrasnu izložbu omogučili smo vam u suradnji s nekoliko oldtimer klubova iz Zagreba i okolice.DAN OBUKE PASA (22.6. 16:00 - 20:00)
U Gradu Zagrebu prema nekim podacima živi oko 60.000 pasa, što govori o tome da svaki otprilike deseti stanovnik posjeduje psa za kućnog ljubimca. U suradnji s nekoliko udruga koje se bave školovanjem pasa odlučili smo vam pružiti besplatnu obuku i savjetovanje u vezi odgoja i školovanja pasa, ali i vas kao vlasnika. Uz obuku i savjetovanja prezentirat će se rad samih klubova i kinologije općenito kroz razne discipline na prostoru od 2000 m2. Osim toga biti će izložena razna oprema i pomagala za njegu kućnih ljubimaca.
Smatramo da su briga o kućnim ljubimcima i pravilan odgoj vrlo bitni za širu društvenu zajednicu. Ovakvim aktivnostima steći ćete znanje o načinima i metodama uspješnog odgajanja i školovanja vlastitih pasa, proširiti znanje o kinologiji općenito, te se moći uključiti u rad udruga.  Time želimo poboljšati kvalitetu života kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika.


DAN SVJESNOSTI O OSOBAMA S OŠTEĆENJEM VIDA (23.6.)
Sljepoća je uvijek bila i biti će teška invalidnost, a u Hrvatskoj je ovim invaliditetom pogođeno oko 5800 osoba. Obzirom na hendikep šira društvena zajednica svjesno ili nesvjesno izopćava i odbacuje takve osobe iz društvenih aktivnosti i društva općenito. Razlog tome leži, između ostaloga, i u činjenici da je sve manje osoba upoznato s problemima i životom slijepih osoba i da nisu educirani za osnovnu svakodnevnu pomoć istima. Organizacijom Dana svjesnosti o osobama s oštećenjem vida želimo integrirati slijepe u društvo, približiti mladima život i svakodnevne poteškoće s kojima se slijepe osobe susreću. Demonstrirati razne sportske i društvene aktivnosti namijenjene slijepim osobama kao što su nogomet za slijepe s posebnom zvučnom loptom, šah za slijepe, čovječe ne ljuti se i kartaške igre s kartama namijenjenim isključivo slijepim osobama. Potaknuti mlade da se na trenutak stave u poziciju slijepe osobe, stave povez na oči i pokušaju se kretati pomoću bijelog štapa. U suradnji sa Hrvatskim savezom slijepih osigurali smo potrebne rekvizite, a naši volonteri koji su educirani za pomoć slijepima educirati će posjetitelje.

DAN IZVIĐAČA (24.6.)


Dan izviđača održat će se u subotu, 24.6.. Odred izviđača Jarun kao domaćin prezentirat će svoj rad kroz postavljanje propagandnog tabora i organiziranja raznih igara. Također, posjetiteljima će prezentirati razne izviđačke vještine, društvene igre, orijentaciju na karti, topografiju, signalizaciju, izviđačke pjesme, čvorove i još mnogo toga.
Najzanimljivije će biti natjecanje u scoutballu ("izviđački ragbi") gdje će se natjecati svi izviđački odredi u gradu Zagrebu, a moći će se okušati i posjetitelji. Dođite i vidite što su vam pripremili izviđači u cjelodnevnom druženju.


DAN VATROGASACA (25.6. od 16:00 - 20:00)


U suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Grada Zagreba i DVD-om Jarun 25.6. organizirati ćemo veliku izložbu vatrogasnih vozila i opreme. Dobrovoljni vatrogasci s područja Grada Zagreba prezentirati će i demonstrirati osnovne vatrogasne intervencije, zaštitu ljudi i imovineod požara i drugih elementarnih nepogoda, te pružanje pomoći i spašavanje ljudi. Vrlo zanimljivo će biti natjecanje vatrogasne mladeži koje će se održati u sklopu Dana vatrogasaca. Posjetitelji će moći aktivno sudjelovati probavanjem opreme i izvođenjem vježbi.

5. MALONOGOMETNI TURNIR ZA DJEVOJKE
Ove godine po peti puta će se održati malonogometni turnir za djevojke na kojem će nastupiti 8 ekipa. Od prve godine organiziranja malonogometnog turnira Jarun njegujemo i promoviramo ženski nogomet kroz naše revijalne utakmice. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim ženskim ekipama koje su sudjelovale na dosadašnjim turnirima. DŠR Jarun pokušava suzbiti predrasude o nogometu kao muškom sportu i potaknuti mlade cure da se okušaju u nogometnim vodama. Zbog svega navedenog odlučili smo napraviti korak više i organizirati, uz muški, i malonogometni turnir za djevojke. Ovogodišnji turnir će se održati od 25. lipnja 2017. na našem igralištu. Prve tri ekipe biti će nagrađene poklonima sponzora i peharima. Pozivamo gledatelje da dođu u što većem broju i podrže cure.

HUMANITARANA AKCIJA


Kao i svake godine neizostavni dio naše manifestacije je humanitarna akcija u kojoj prikupljamo sredstva za Udrugu za školovanje slijepih učenika i studenata Republike Hrvatske. Akcija će se održati u vidu kola sreće gdje je svako polje dobitno. Doniranjem 10 kn dobit ćete vrlo vrijednu nagradu jednog od naših sponzora i donatora. Pozivamo vas da u što većem broju sudjelujete u tomboli i time pomognete u školovanju slijepih učenika i studenata. Također, pozivamo sve zainteresirane donatore koji su spremni osigurati simbolične poklon pakete i time obogatiti nagrade za tombolu.

VEČERNJI KONCERTI
Svaku večer od 20:00 u našem velikom šatoru zabavljat će vas odlični koncerti. Šest dana na repertoaru nas očekuju razni bendovi i izvođači. Garantiramo vrhunsku zabavu i odličan provod uz promotivne cijene hrane i pića, te ugodnu i ležernu atmosferu. Naravno, najbitnije od svega je da je ulaz besplatan.

Zlatni sponzor


Medijski pokrovitelji


Sponzori

DŠR Jarun se od srca zahvaljuje svim sponzorima i donatorima na ukazanom povjerenju.


PROPOZICIJE TURNIRA

Back to content | Back to main menu